Рафтинг сватба

Сватбена церемония на брега на прозрачно- синя река, а гостите се качват в рафтинг лодки – това е начинът, по който гостите пристигат на сватбено тържество на река Тара в Босна.

След главната церемония гостите и приятелите на младоженците – Спасияна и Веселин Пауновски, поемат по бързеите с рафтинг лодки, за да изминат 17 километра в тях.

Спасияна и Веселин се запознават на река Струма, където Веселин Пауновски се занимава с рафтинг и основава Рафтинг и каяк клуб Рефлип. Това е негова професия и призвание, а в наши дни до голяма степен и на Спасияна. Това дава отговор и на въпроса защо именно в реката правят това важно за всеки тържество.

Сватбената рокля на булката е бял неопрен, специално поръчан от Български производител – Runawave. В реката младоженците разменят пръстени и целувки. Разбира се, по традиция се хвърля и „букет”, който в този случай е спасително въже.

Тържеството продължава, при което гостите се отправят по реката за 17 километрово спускане. На много от тях това е нещо, което им се случва за първи път. През пролетта река Тара е място, където само професионалисти могат да се спускат по нея. Тази част от тържеството продължава близо 5 часа. Няма тостове, ордьоври и салати. Кулминация на това пътешествие е спирка на едно от най-забележителните места – прекрасен водопад със смразяващи ледени води. Именно на това място младоженците разчупват и погачата.

„Ние се чувстваме комфортно, макар и да е имало умора и гребане. Подлагаме гостите на невероятно предизвикателство. Осъзнаваме го, но аз не видях нито един без усмивка днес”, казва булката.