Рафтинг по Струма

Кога

Всеки ден

Цена / Човек 50 лв.
6 +
Минимална възраст
Заминаване

от 10 и 14 ч.

Времетраене

3 до 4 часа

Преобърни деня си!

Избери си дата и час за емоцията.

Рафтинг спускания по Струма всеки ден от Март до Ноември от 10.00 и от 14.00 часа. Най-доброто трасе за рафтинг в България!

Усетете емоцията на Рафтинг по река Струма в Кресненското дефиле. Подгответе се за страхотно преживяване и навийте щурите си приятели. Свържете се за резервация и ви очакваме.

Носете си кърпа, чехли, чорапи и синтетична тениска. На рафтинг базата ще се екипирате с неопрен, боти, каска и жилетка и ще ви превозим до старта. Там ще направим инструктаж за безопасност в реката. Рафтинг трасето по Струма е с дължина 12 + км и се намира в сърцето на Кресненското дефиле, реката е с трудност клас 2 – 4 по международната скала. 

Всеки може да избира какво преживяване търси. Тези, които желаят по сигурно, но емоционално спускане, ще преминават през бързеите, удряйки вълните като по учебник. Тези, които искат повече адреналин и не се притесняват от плуване, ще търсят вълни и камъни с цел екшън. Опитните рафтинг инструктори ще спрат дъха ви на най-екстремните участъци по Струма.

7 причини да опитате.

Рафтинг базата ни е с тераси над реката под сянката на чинарите. Гледайки преминаващите рафтинг лодки по река Струма, ще може да направите подобаващ завършек на рафтинг приключението. Домашните млека, сирена и сладка са вкусно изкушение за вкъщи.

Включено

 • Охраняем паркинг
 • Сигурно място за ценности
 • Съблекални
 • Ресторант до базата
 • Транспорт без изчакване по трасето
 • Нова и дезинфекцирана екипировка
 • Неопренов костюм, яке, обувки за вода,
 • Каска и спасителна жилетка
 • Рафтинг инструктаж
 • Опитни инструктори

Цена

 • 50 лв./ човек
 • 40 лв./ деца до 16 г.
 • Обща продължителност: 3 до 4 часа
 • Снимки: 50 лв. на лодка – заявява се на място
 • Видео: 90 лв. на лодка – заявява се предварително

Как да стигнете до рафтинг базата на река Струма?

Намира се на Кресненските ханчета на река Струма. Около 120км на юг от София, час и половина с кола по главен път Е79. Цветовете са в черно и зелено с голям надпис Рафтинг клуб Рефлип.

Видео

Повече за нас >>


Често задавани въпроси за рафтинга по Струма

1. Какво означава “Рефлип”?

Името на клуба идва от думата „Преобръщане“. Най-забавната част от рафтинг спускането. Нашите инструктори са тренирали безброй обръщания с ентусиасти през годините и знаем как се реагира в истинска ситуация!

2. Безопасен ли е рафтинга?

Да! На река Струма се провеждат туристически рафтинг спускания от 2002г. Безопасността се гарантира с постоянно участие в курсове за „Рафтинг гидове“ и курсове за „Спасяване в бързи води“. Традициите,създадени от „Рафтинг клуб Рефлип“, поставят вашата безопасност на първо място и гарантират едно спускане, изпълнено с емоции и адреналин.

3. Трябва ли да мога да плувам за да дойда на рафтинг по Струма?

Не! Използването на спасителна жилетка (PFD – Personal Flotation Device) е задължително за всички мероприятия на вода, организирани от „РКК Рефлип“. Има хора, които не могат да плуват, но се престрашават да влязат на спокойното или дори скачат от скалите с инструктор до тях.

4. Кое е най-доброто време за рафтинг по Струма?

Рафтинг сезонът започва през месец Март и приключва през месец Ноември. През пролетта реката е пълноводна и по-бърза. През лятото реката е технична и по-топла. По всяко време усмивките са гарантирани.

5. Колко хора се събират в рафтинг лодката?

Лодките са създадени специално за рафтинг. Имаме различни видове лодки според размера на групата и нивото на реката.
От 4 до 8 човека комфортно гребат заедно в една лодка. Ако сте по-голяма група ще ви разделим по лодките и ще се спускате заедно.

6. Какво трябва да си нося?

Хавлия
Чорапи
Бански
Синтетична тениска/термобельо
Не препоръчваме памучни тениски.

7. Начинаещ съм. Кой маршрут ще ми препоръчате?

Рафтингът по река Струма е най-популярния маршрут в България. Той е подходящ за напълно начинаещи и търсещи адреналин. Според желанията на участниците, се избира по-спокоен или по-динамичен маршрут в реката. По река Тара и Арда може да се потопите в друга атмосфера, наподобяваща експедиционния рафтинг.

8. Имам медицински усложнения. Мога ли да дойда на рафтинг?

Хубаво е да ни предупредите преди спускането за медицинското ви състояние. Няма да ви спрем да участвате. Нуждо е да знаем, за да реагираме правилно. Ако е необходимо да носите лекарства с вас, нашите гидове разполагат със сухи чанти за реката.

9. Има ли възрастово ограничение?

Няма възрастово ограничение. Препоръчваме да се допитате до нас преди да обещаете на детето, че ще влиза с вас в реката. Зависи от нивото на водата в деня на спускането ви, големината на детето и климатичните условия. Ориенировъчно 6 – 70 години.

10. Ами ако вали?

Рафтингът е спорт, при който дъждът носи усмивки и не пречи по никакъв начин. Това означава повече вода в реката. По време на спускането ще се намокрите със сигурност. Осигурено е яке за вода и втори неопрен за хората, които се притесняват от дъждовното време. Едни от най-красивите гледки в Кресненското дефиле са при дъжд. Ромоленето на капките и мъглата по върховете рисуват запомняща се картина.

11. Алкохол и наркотични вещества?

Абсолютно забранени преди спускане. Трябва да сте с ясно съзнание в реката. След спускане ви очакват студени бири и вкусни ястия в ресторанта до базата ни. Ако търсите гледка и колоритна атмоосфера на 10 км от рафтинг базата се намира ресторант „Дебели Даб“ в село Стара Кресна. За повече информация: DebeliDab.eu

12. Как и кога мога да резервирам?

По всяко време на годината. Обадете се или пишете. В последния момент е също възможно. Препоръчваме най-късно седмицa преди спускането да се свържете с нас и да запазите място.


Комбинирай в 1 ден
с Рафтинг по Струма


Уикенд в Кресненското дефиле

Свържи се с нас

Пиши ни и ние ще се свържем с теб в рамките на работния ден.

Включи номера си, ако искаш да ти се обадим.


  Или ни се обади.

  Ако не ти вдигнем, значи сме в реката.

   

  Можеш да ни пишеш и тук: