Рафтинг по Искър

Кога

При група от 5 човека

Цена / Човек 50 лв.
Времетраене

2 часа

Подарете на семейството си един приказен уикенд около река Искър.
За тези от вас, които искат да опитат рафтинг на още една българска река, Искър е добър вариант. Местоположението на Искърското дефиле позволява пътуване 2 часа от София с влак, с кола или дори с нашия екип. Реката е клас 2 по шестобалната система. Подходяща е за хора от всякакви възрасти, начинаещи и деца. Рафтинг спускането трае около 1.30 часa, а трасето е с дължина около 10 км.

Сборният пункт е мостът на село Бов. Там ви очакваме, оставяте си колите и ви екипираме със неопрен, неопренови боти и задължителните каска и жилетка. Цялото мероприятие трае около 3 часа. Спускането започва от село Бов и приключва в района на Лакатнишките скали, от където наш микробус ви връща обратно на старта. Инструктажът преди влизане в река Искър е задължителен и ще включва основните неща – гребане, команди, безопасност и плуване. Районът около реката е подходящ, освен за рафтинг и каякинг, за разходки, катерене и влизане в пещери. По желание може да се организира и влизане в пещера Темната дупка на Лакарник.

Цена: 50 лв на човек  

Включва:

 •  Незабравимо изживяване
 •  Пълна рафтинг екипировка – неопрен, яке, обувки за вода, каска и жилетка
 •  Инструктаж
 •  Лицензирани рафтинг инструктори
 •  Safety лодка
 •  Транспорт по трасето

Допълнително: професионални снимки на най-екстремните участъци в реката.

Интересно:

Река Искър се образува от три реки: Черни, Леви и Бели Искър. За начало се приема р.Прав Искър – приток на Черни Искър. Води началото си от Рила – от Беломорския басейн. Тече от юг на север и се влива като десен приток на р.Дунав. Събира водите си от Рила планина, Самоковското и Софийското поле, Витоша, Стара планина, Предбалкана и част от Дунавската равнина. Тя е най-дългата река в България- 368 км.

Свържи се с нас

Пиши ни и ние ще се свържем с теб в рамките на работния ден.

Включи номера си, ако искаш да ти се обадим.


  Или ни се обади.

  Ако не ти вдигнем, значи сме в реката.

   

  Можеш да ни пишеш и тук: