Курс за каяк

в бързи води

Кога

24-26 Юни

8-10 Юли

26-28 Август

Цена / Човек 150 лв.
Времетраене

1 ден-150 лв.

3 дни-350 лв.

Научи се да управляваш твърд каяк в бърза вода, да сърфираш и да правиш ескимоско обръщане! Ако сте напълно начинаещ и сега започвате, това е точно за вас. Гребането с туристически каяк ще ви се струва лесно след този курс. Целта на курса е всеки начинаещ да получи основни умения, а по-напредналите да затвърдят наученото досега.


Каяк обучение в бързи води – 3 дни

Курсът ще се проведе в 3 поредни дни в Кресненското дефиле на р. Струма през лятото. Изборът на дати е по договаряне. Препоръчително е за начинаещи да се провежда лятото. Високите температури и нивото на реката са най-подходящи през юли, август и септември.

Спускането в бързи води е колективно начинание.  Упражненията са насочени към изграждането на умения за гребане по реки клас 2-3. Желателно е участниците да са в добра физическа форма и да могат да плуват. Преминава се през начално обучение за екипировката, видовете каяци и как да бъдат управлявани.  След като бъдат усвоени техниките на гребане, ще бъдат показани похвати за плуване в бързотечащи реки преди да бъде проведено спускане по реката.  Каяк инструкторът ще ви учи, напътства и води през първите ви перипетии в р.Струма.  

В курса за каяк в бързи води се провеждат лекции и практики на различни теми.

Опитайте този динамичен и приключенски спорт.

Дати 2022

24 – 26 Юни

8 – 10 Юли

26 – 28 Август

Цена за каяк курс: 350 лв./ човек

 • Обучение
 • Лодка за бърза вода
 • Гребло за бърза вода
 • Жилетка и каска
 • Пълна каяк екипировка
 • Транспорт по реката

Настаняване: Не е включено. Препоръчваме Еко селище „Дебели даб“ с възможности за настаняване в стая или на палатка. Лекциите се провеждат в голямата зала.


Каяк обучение в бързи води – 1 ден

Ако нямате време за 3-дневен курс, а искате да напреднете с управлението на каяк в бързи води, ви препоръчваме да се обадите и да си уговорите удобен за вас и вашият инструктор ден. Програмата ще бъде съобразена с нивото на обучаващия се. Сборният пункт е базата на рафтинг и каяк клуб Рефлип на Кресненските ханчета, р.Струма. 

Цена за каяк курс: 150 лв./човек

 • Обучение
 •  Каяк и гребло за бърза вода
 •  Жилетка и каска
 •  Пълна каяк екипировка
 •  Транспорт на реката

Как да стигнете до каяк базата на река Струма?

Намира се на Кресненските ханчета на река Струма. Около 120км на юг от София, час и половина с кола по главен път Е79. Цветовете са в черно и зелено с голям надпис Рафтинг клуб Рефлип.

Повече за нас >>

Видео

Научете се да спускате река Замбези с нас

Свържи се с нас

Пиши ни и ние ще се свържем с теб в рамките на работния ден.

Включи номера си, ако искаш да ти се обадим.


  Или ни се обади.

  Ако не ти вдигнем, значи сме в реката.

   

  Можеш да ни пишеш и тук: