Каяк тур Диапорос

Локация Гърция
Кога

2023 г.

6-7 Май
3-4 Юни
8-9 Юли
23-24 Септември

Цена / Човек 250 лв.
6 +
Минимална възраст
Начало

София

Изживей емоцията!

Местата са ограничени! Не чакай последния момент!

Остров Диапорос е малък остров, който се намира в близост до бреговете на Халкидики и по точно, източно от ръкава на Ситония. Каяк тура включва обиколка на острова, като ще спрем на няколко хубави плажа за почивка. Програмата е подходяща за начинаещи и хора без опит в гребането с каяк. Нощувките ще бъдат на палатки на къмпинг. Ще направим и кратък списък с най-необходимото, което човек трябва да си носи. Ще подсигурим всичко необходимо за къмпингуването. Програмата не е окончателна и при желание на хората в групата или неблагоприятни условия, ще подлежи на промяна.

Всеки ден водачите изготвят сутринта програма според прогнозата за времето и уменията на групата. Мисията ни е да направим денят ви забавен, запомнящ и вълнуващ. С нашият опит и вашето добро настроение успехът е ГАРАНТИРАН.

Програма 2 дни – Каяк & Fun

Ден 1: Тръгваме Петък вечер след работа в удобно време около 19.00 ч., за да използваме нощта и да стигнем до средния ръкав на полуостров Халкидики, а именно Ситония. Първата ни спирка ще е Еко селище „Дебели Дъб“, където ще може да се вечеря. След това потегляме към къмпинга. Ще си направим бивак и ще се радваме на звездното небе.

Ден 2: Кафе, закуска и сутрешно плуване. Около 10.00 ч. ще ви проведем подробен инструктаж и ще ви покажем техники за гребане. Насочваме се към „Синята лагуна“ в североизточната част на острова. Докато се наслаждаваме на хубавата гледка, ще обядваме и ще отиграем техники на обръщане на каяк и начини за качване на каяк от водата. Обещаваме ви да се позабавлявате. След това се отправяме към Ормос Панагия, където има чудесни гироси, сладоледи и студена бира. От тук се връщаме в бивака, където ще се насладим на къмпингуването на брега.

Ден 3: След закуска, кафе и кратка разгрявка, потегляме на юг. Това, на практика, е най-недостъпната част на полуострова с множество плажове, скални образувания и лагуни. Идеално е и за скокове във водата и гмуркане. Надяваме се да се насладите на всичко по пътя, но от голямо значение ще са вятъра и височината на вълните…или както се казва думата ще имат Посейдон и Нептун. Ако времето и силите на групата, все пак, го позволяват ще направим кратка отбивка до плажа Кариди. Продължаваме, връщайки се обратно към острова и го обикаляме от западната страна. По пътя ще спрем на още няколко плажа. Възможна е спирка и във Вурвуру за бира и обяд. Стигайки точката, от която сме влезли предишният ден, товарим обратно каяците и се отправяме към България. Очаква се късно пристигане в София.

Програма 3 дни – Каяк, SUP & Fun

Тръгване в Петък сутринта в 7.00 от София. към Гърция. Програмата от 3 дневния трип важи. За петък, събота и неделя до обяд са включени следните занимания:

 •  Гребане в района на остров Диапорос
 •  Занимания със SUP
 •  Игри и забавления
 •  Безопасност във водата

Цена

2 дена 250 лв. на човек (50 лв. се заплащат като капаро).

3 дена: 300 лв. на човек (50 лв. се заплащат като капаро).

Минимален брой участници в групата – 6 човека.

Включено

 • Медицинска застраховка
 • Палатка, чувал и шалтета при предварителна заявка
 • Морски каяци Prijon
 • SUP бордове за 3-дневния трип
 • Каяк екипировка – гребло, жилетка, шприцка
 • Водач по маршрута
 • Каяк инструктор
 • Транспортът е включен

Не е включено: Храна, Такса къмпинг,