Рафтинг сезон 2013

ОТКРИХМЕ РАФТИНГ СЕЗОН 2013 С МНОГО СЛЪНЦЕ, УСМИВКИ И ЕМОЦИИ.

Слънцето изненада приятно всички, музиката беше чудесна, всичко това събрано с много вода в реката и добри приятели на лодката донесе незабравими спомени. По традиция беше проведен тържествен водосвет от местния поп, за да върви на всички по вода.

Откриването на рафтинг сезона беше под мотото „Да запазим реките чисти“. Поляните пред бързея Казана не бяха почистени нарочна, за да се изпрати послание към медиите. Защото почистването не решава проблема, спиране изхвърлянето на отпадъци е от значение. Усилията на всички трябва да се насочат натам – да не се хвърля.

Спусканията бяха изпълнени с адреналин и емоции, нивото на реката беше високо и вълните големи.

Гости на тазгодишното откриване на Рафтинг сезона бяха: Bom Bok Orchestra!

Група Bom Bok Orchestra използва древни първични инструменти от цял свят. Австралийското диджериду е най-древният духов инструмент в света. Кахонът е древен ударен инструмент, роден в Южна Америка, Перу. Каба Гайда един от първите дървени духови инструменти, възникнали на балканите и се срещат единствено в Родопа планина ( 3 на брой ), както и една традиционна шотландска гайда. Плюс тъпан (даул) и саксофон.

Оркестърът свири цяла нощ под звездите на Кресненското дефиле на последвалото рафтинг парти. Много песни и гайди звучаха цяла нощ. Шест огнени фенера се рееха над река Струма, докато се изгубят от поглед.