Каяк тур Лефкада

Локация Гърция
Кога

24-27 Август
2023 г.

Цена / Човек 400 лв.
6 +
Минимална възраст
Начало

София

Изживей емоцията!

Местата са ограничени! Не чакай последния момент!

КАЯК ПЪТЕШЕСТВИЕ НА О-В ЛЕФКАДА

Лефкада е остров в Йонийско море, в западната част на Гърция. Големината му е около 300 кв. км., а бреговата му ивица е с дължина около 117 км. Името му идва от белите скали (на гръцки leukos означава бял), които се намират в южната част на острова. Лефкада е известен с красивите си плажове (някои от които ще посетим) – Porto Katsiki, Egremni, Gialos, Ammoglossa и други. От София до острова се стига за около 10 часа (или 750 км.), които ние ще изминем нощем, за да може да се възползваме напълно от целия ден след това. Каяк програмата включва посещение на някои от най-хубавите плажове от източната страна на Лефкада (първите два дена), след което с кратък трансфер се прехвърляме на запад, където обикаляме част от остров Меганиси (с посещение на пещерата Papanikolis) и малките острови Скорпиос и Спарти.

Програма за каяк тур около Лефкада, Гърция

Ден 1. Потегляме към Гърция вечерта в 20.00 часа от стадион Васил Левски. Спираме в еко – селище „Дебели Даб“ за домашен сладолед.

Ден 2. Пристигаме в гр. Лефкада към 8.00 ч.   Ще пием кафе на крайбрежната улица. Настаняваме се в къмпинг Desimi и ще почиваме до 16.30. След което ще гребем до дивият плаж Komollio.

Ден 3. Събуждаме се с изгрева, ще се раздвижим с цигун, закусваме, след което се отправяме на юг към пещерата Papanikolis. Самата пещера е забележителна с големината си – в нея може да влезе цял кораб. Известна е и с легендата, че през Втората световна война е била тайно скривалище на подводници. Връщаме се в къмпинга.

Ден 4. Рано сутринта, след разгрявката с цигун и закуска, се отправяме към плажовете Gialos, Egremni, за да достигнем крайната ни точка – плажът Porto Katsiki. Връщаме се в къмпинга и при желание на групата гребем до о-в Меганиси – около 3 часа.

Ден 5. След цигун и закуска събираме кемпа и се отправяме към водопадите Нидри. Към 13.00 ч. се отправяме към България. Очаква се да пристигнем в София към 24.00 ч.

Цена

Цена: 400 лв. на човек (100 лв. се заплащат като капаро)

 •  Медицинска застраховка;
 •  Морски каяк Prijon;
 •  Палатка, чувал, шалте при предварителна заявка
 •  Каяк екипировка (гребло, жилетка, шприцка);
 •  Водач по маршрута;
 •  Транспорт;

Минимален брой участници в каяк групата – 6 човека.


Ще направим и кратък списък с най-необходимото, което човек трябва да си носи. Спането ще бъде на палатки, така че е желателно да разполагате със съоръжения за бивакуване – палатка, спален чувал, шалте. Ако някой не разполага с такива, ще осигурим. Програмата не е окончателна и при желание на хората в групата, или неблагоприятни условия за гребане (високи вълни, лошо време), подлежи на промяна.

Свържи се с нас

Пиши ни и ние ще се свържем с теб в рамките на работния ден.

Включи номера си, ако искаш да ти се обадим.


  Или ни се обади.

  Ако не ти вдигнем, значи сме във водата.

   

  Можеш да ни пишеш и тук: