+359 877 505 991

Рафтинг по река Тара 2018

Рафтинг по река Тара 2018
5 (100%) 50 votes

Фиксирани дати за рафтинг спусканията на река Тара в Босна и Херцеговина:

6 – 9 Септември 
21 – 23 Септември 

Рафтинг лагер на река Тара

Река Тара е в най-дълбокият каньон и най-големият резервоар на питейна вода в Европа. Заради прозрачно сините си води, реката е известна още като ”Сълзата на Европа“. Намира се на границата между БиХ и Черна гора. Включена е в „Световното културно и природно наследство на Юнеско”. Белите вълни, лазурната вода, недокосната природа и потъналите в зеленина рафтинг кемпове край реката – магическо място за 4 – 5 дневен релакс, а защо не и повече. Къщурките, в който ще лагеруваме, са скътани в средата на каньона.

Реката предлага едно 70 километрово рафтинг трасе, минаващо през сърцето на каньона и едно 17 километрово рафтинг трасе (черешката на тортата), съставено от продължителни и буйни бързей, красиви водопади, големи скали и скътани къщурки край реката. Тара е гранична зона в продължение на много километри. От речно ляво ще ви се намира Черна гора, а в дясно Босна и Херцеговина.

Програмите ни за 4 и 5 дена включват рафтинг през целия каньон – 90+ км.

Рафтинг кемпа, в който отсядаме, се намира в сърцето на каньона – едно диво и магическо място. За да го достигнем, трябва да прекосим реката заедно с целия ни багаж.

 

Кристалната синя вода на река Тара, Босна и Херцеговина

   

Рафтинг програма 3 дни:

Петък 1 ден: Сутринта трансфер от София река Тара. По пътя спираме в селцето ‘Мокра гора’. То е станало известно след реконструкция натеснолинейка в района. От птичи поглед маршрута на теснолинейката има формата на цифрата осем. Към популярността на Мокра гора е допринесъл и етно градчето ‘Дървения град’, създаден от световно известния режисьор Емир Костурица. Всичките постройки са дървени, както и църквичката, а всички улици носят имената на известни личности – от Никита Михалков до Ернесто ЧеГевара. Трансфер до първия кемп на река Тара,пътят минава покрай живописния каньон. Кемпа е разположен от другата страна на реката. Прехвърляме багажа в лодките и преминаваме реката. Настаняване в уютни бунгала с богата вечеря край огъня.

Събота 2 ден: На сутринта богата закуска в кемпа. Подготовка, инструкции и провеждане на рафтинг спускане по река Тара. Трасето е дълго 17 км със синя вода и бели вълни. По пътя спираме за почивки, къпане, скачане от скали, снимки, водопади. Хапване в реката. Финал на трасето – Scepan Polje, където се влива река Пива и от там започва река Дрина. Трансфер до кемпа. Богата вечеря в кемпа, нощувка. Пожелание: разходка до стария мост над река Тара.

Неделя 3 ден: На сутринта богата закуска в кемпа. Подготвяме багажа и го прехвърляме на буса. Подготовка, инструкции и провеждане второто рафтинг спускане по река Тара. Финал на трасето – Scepan Polje Отпътуване за София. Пристигане късно късно вечерта.

 Цена: 360 лева на човек

Включва :

рафтинг тара 35 км рафтинг по река Тара
 Транспорт с удобен микробус от София по маршрута и обратно
 Транспорт по трасето
 3 закуски, 2 обяда, 3 вечери, богати с местни специалитети
*По предварителна заявка може да се приготви вегетарианско меню
 2 денa рафтинг спускане по река Тара
 Водач по маршрута
 Лицензиран рафтинг гид от България
 Рафтинг екипировка
 Рафтинг такса за спускане по реката
 2 нощувки в кемп в бунгала на брега на реката

 

Начин на плащане: Капаро 100 лв от пакетната цена, доплащане – до 5 дни преди отпътуване.

Необходими документи: лична карта или валиден задграничен паспорт. За деца под 18 години пътуващи с 1 родител или без родители – нотариално заверена декларация, че са съгласни детето да пътува в чужбина и задължително паспорт. Деца, чийто родители имат различни фамилии е задължително да носят копие от акта за раждане на детето. За Република Сърбия, Босна и Херцеговина и Черна Гора няма визови, санитарни и медицински ограничения и/или специални изисквания към българи.

Резервирай сега


  Рафтинг на Тара

 

Рафтинг програма 4 дни:

Четвъртък 1 ден: Сутринта трансфер от София река Тара. По пътя спираме в селцето ‘Мокра гора’. То е станало известно след реконструкция натеснолинейка в района. От птичи поглед маршрута на теснолинейката има формата на цифрата осем. Към популярността на Мокра гора е допринесъл и етно градчето ‘Дървения град’, създаден от световно известния режисьор Емир Костурица. Всичките постройки са дървени, както и църквичката, а всички улици носят имената на известни личности. Трансфер до първия кемп на река Тара, пътят минава покрай живописния каньон. Кемпа е разположен от другата страна на реката. Прехвърляме багажа в лодките и преминаваме реката. Настаняване в уютни бунгала с богата вечеря край огъня.

Петък 2 ден: На сутринта богата закуска в кемпа. Подготовка, инструкции и провеждане на рафтинг спускане по река Тара. Трасето е дълго 17 км със синя вода и бели вълни. По пътя спираме за почивки, къпане, скачане от скали, снимки, водопади. Хапване в реката. Финал на трасето – Scepan Polje, където се влива река Пива и от там започва река Дрина. Трансфер до кемпа. Богата вечеря в кемпа, нощувка. Пожелание: разходка до стария мост над река Тара.

Събота 3 ден: На сутринта богата закуска в кемпа. Подготовка, инструкции и провеждане второто рафтинг спускане по река Тара. Финал на трасето – Scepan Polje. Трансфер обратно до кемпа. Разходка до огромен водопад в района

Неделя 4 ден: На сутринта богата закуска в кемпа. Занимания и организиране на състезания на вира пред кемпа. Подготвяме багажа и го прехвърляме на буса. Обилен обяд в кемпа Отпътуване за София. Спиране на забележителностите по пътя Пристигане късно късно вечерта.

 Цена: 460 лева на човек

Включва :

рафтинг тара 35 км рафтинг по река Тара
 Транспорт с удобен бус от София и обратно
 Транспорт по трасето
 4 закуски, 3 обяда, 4 вечери, богати с местни специалитети
*По предварителна заявка може да се приготви вегетарианско меню
 2 денa рафтинг спускане по река Тара
 Водач по маршрута
 Лицензиран рафтинг гид от България
 Рафтинг екипировка
 Рафтинг такса за спускане по реката
 3 нощувки в кемп Encijan в бунгала на брега на реката

Начин на плащане: Капаро 100 лв от пакетната цена, доплащане – до 5 дни преди отпътуване.

Резервирай сега


 

Спускане с лодка по буйните води на река Тара

Рафтинг програма 4 дни

1 ден: Сутринта трансфер от София началото на трасето. По пътя спираме в селцето „Мокра гора“ и „Дървения град“. Настаняване в уютни бунгала с  вечеря край огъня.

2 ден: Закуска. Подготовка за спускането. Рафтинг спускане на река Тара. Влизане в сърцето на каньона. Спускане на първите 70 км от каньона. По пътя спираме за почивки, къпане, скачане от скали, снимки, водопади. Хапване в реката. Ще Пристигане в кемпа на реката. Богата вечеря край огъня. Нощувка в бунгала край реката.

3 ден:  Богата закуска в кемпа. Подготовка, спускане по река Тара 17 км, най-екстремното трасе. Спиране за почивки, скачане от скали, снимки и разходка до водопад. Финал на трасето – Scepan Polje, където се влива река Пива и заедно със река Тара образуват река Дрина. Трансфер до кемпа. Богата вечеря в кемпа, нощувка.  Пожелание: разходка до стария мост над река Тара.

4 ден: Закуска. Подготвяне на екипировката и прехвърляне в буса. Трансфер  до града. Почивка, разходка. Обяд отпътуване за София

 

Цена: 560 лв на човек (включена такса 50 евро за вход в резервата)

Включва:

рафтинг тара 90 км рафтинг по река Тара
рафтинг тара Транспорт с микробус до река Тара и обратно
рафтинг тара Транспорт по трасето и на място
рафтинг тара 3 закуски, 2 обяда 3 вечери
*По предварителна заявка може да се приготви вегетарианско меню
рафтинг тара 2 дни рафтинг спускане по Тара
рафтинг в босна по тара Водач по маршрута
рафтинг тараЛицензиран рафтинг инструктор от България
рафтинг тара Рафтинг екипировка
рафтинг 2 нощувки в кемп в бунгала на брега на реката и 1 нощувка в началото на трасето.
рафтинг Платена такса – 50 евро на човек за вход в резервата

 

Начин на плащане: Капаро 100 лв от пакетната цена, доплащане – до 5 дни преди отпътуване.

Резервирай сега


 

Рафтинг спускане в Босна с Рефлип   

  Рафтинг програма  5 дни

1 ден: Сутринта трансфер от София началото на трасето. По пътя спираме в селцето ‘Мокра гора’ и „Дървения град“. Настаняване в уютни бунгала с  вечеря край огъня.

2 ден: Закуска. Подготовка за спускането. Рафтинг спускане на река Тара. Влизане в сърцето на каньона. Спускане на първите 35 км от каньона. По пътя спираме за почивки, къпане, снимки, водопади. Хапване в реката. Ще Пристигане в кемпа на реката. Вечеря край огъня. Нощувка в бунгала или на палатки край реката.

3 ден: Закуска. Подготовка, рафтинг спускане по втората част от каньона на Тара /35 км/. Пристигане в кемп на реката. Богат обяд. Настаняване в уютни бунгала, богата вечеря.

4 ден: Закуска в кемпа. Подготовка, спускане по река Тара 17 км, най-екстремното трасе. Спиране за почивки, скачане от скали, снимки и разходка до водопад. Финал на трасето – Scepan Polje, където се влива река Пива и заедно със река Тара образуват река Дрина. Трансфер до кемпа. Богата вечеря в кемпа, нощувка.  Пожелание: разходка до стария мост над река Тара.

5 ден: Закуска. Подготвяне на екипировката.  Трансфер  до градчето. Почивка, разходка. Обяд отпътуване за София

 

Цена: 680 лв евро на човек (включена такса 50 евро за вход в резервата)

Включва:

рафтинг тара 90 км рафтинг по река Тара
рафтинг тара Транспорт с микробус до река Тара и обратно
рафтинг тара Транспорт по трасето и на място
рафтинг тара 4 закуски, 3 обяда, 4 вечери, богати с местни специалитети
рафтинг тара 3 дни рафтинг спускане по река Тара
рафтинг тара Водач по маршрута
рафтинг тара Лицензиран рафтинг инструктор от България
рафтинг тара Рафтинг екипировка
рафтинг тара Рафтинг такса за спускане по реката- 50 евро
рафтинг в босна 4 нощувки в бунгала на брега на реката
рафтинг в босна Включена такса 50 евро за вход в резервата.

 

Начин на плащане: Капаро 100 лв от пакетната цена, доплащане – до 5 дни преди отпътуване.

 

Резервирай сега


 

 

 

Спускане по кристалните води на Тара

Рафтинг спускане по река Тара с клуб Рефлип

Уморени, но щастливи след рафтинг спускане по Тара

Екстремно спускане по река Тара

Параклис в близост до река Тара

 

Резервирай сега