+359 877 505 991

Рафтинг по река Струма

Искате да разберете какво е Рафтинг по река клас 3-4 ?

 Ела с нас на рафтинг по река Струма в Кресненското дефиле!

 

 

 

Първото условие – подгответе за страхотно преживяване и навийте щурите си приятели. След това ни се обадете, за да знаем кога да ви чакаме.

Как да се доберете до рафтинг базата ни в Кресненското дефиле (Ханчетата) на река Струма? Тя се намира на около 120км на юг от София, средно около час и половина с кола по главен път Е79. Подминавате Симитли, два тунела и след около 1 километър в ляво до пътя се намира нашата база на Кресненските ханчета. Цветовете са в черно и зелено с голям надпис Rafting center Reflip.

 

 

Носете си кърпа, чехли, чорапи и синтетична тениска. След екипиране с неопрен, яке, боти, каска и жилетка, следва транспортиране до старта. Там ще направим инструктаж за безопасност и поведение в реката. В този си участък реката е с трудност клас 3-4 по международната скала. Опитните ни инструктори ще ви спрат дъха на най-екстремните участъци.

Всеки може да избира какво преживяване търси. Тези,който желаят сигурност и емоции, ще преминават през бързеите, удряйки вълните като по учебник. Тези, които искат повече адреналин и не се притесняват от плуване, ще влизат във вълни и дупки с цел екшън.

Трасето е с дължина 13 + км и се намира в сърцето на Кресненското дефиле.

Приключението ви очаква!


Цена за рафтинг по Струма: 50 лв на човек

Включва:
 Незабравимо изживяване
Транспорт по трасето
 Пълна рафтинг екипировка – неопренов костюм, яке, обувки за вода, каска и спасителна жилетка
 Застраховка (при заявка от клиент)
 Рафтинг инструктаж
 Лицензирани персонални инструктори
 Safety лодка

Обща продължителност: 4 часа

Допълнително: Професионални снимки и видео на най-екстремните участъци в реката.

 Цена за снимки: 50 лв. на лодка
 Цена за видео: 80 лв. на лодка
 Цена за снивки и видео: 100 лв. на лодка

Резервирай сега

Посетете секцията Често Задавани Въпроси


 

Кой ще е вашият инструктор?

Рафтинг скок на бързей по река Струма

След здраво гребане може да хапнете домашни и току що приготвени ястия на Кресненските ханчета. С тераси над реката, гледайки преминаващите рафтинг лодки и седейки под сянката на чинарите, ще може да направите подобаващ завършек на рафтинг приключението. Домашните млека, сирена и сладка пък са вкусно изкушение за вкъщи.

 

Рафтинг, каньонинг и тролей в Кресненското дефиле!

Тези от вас, които искат още приключения и имат още енергия, опънатия тролей над реката и близките каньони  Шейтан дере и Платанова гора са на тяхно разположение. Освен, че може да полетите над река Струма, може да се разходите около водопадите и да се насладите на прелитащите лешояди или да се спуснете по следите на шипобедрените костенурки. 

Каньонинг се провежда в Дяволския каньон.  Групата влиза по реката и малко по малко каньонът се стеснява и трябва да се придвижите до кръста във вода, оборудвани с неопренови ботуши и неопренов костюм. Мястото позволява катерене, скачане от скалите и плуване под водопада.

80-метровото метално въже по река Струма е друга атракция, която може да се опита. Предлагаме неограничен брой спускания по тролеят

Цена:  90 лв. на човек

Включва:

 Транспорт от нашата база по маршрута
 Незабравимо преживяване – 13 километра по реката
 Пълно водно оборудване – неопренови костюми, яке, водни обувки, каска и спасителна жилетка
 Инструктаж за безопасност
 Лицензирани речни водачи
 Каньонинг – разходка до водопадите
 Спускане по тролей без ограничения

Общата продължителност е 6 часа

 

Резервирай

Рафтинг група се снима след рафтинг по река Струма

Резервирай сега

Река Струма предлага добри условия за рафтинг от март до ноември.  За различно рафтинг преживяване през летните месеци препоръчваме рафтинг по Тара.