Каяк тур Меганиси

Локация Гърция
Кога

По запитване

Цена / Човек 400 лв.
6 +
Минимална възраст
Начало

София

Изживей емоцията!

Местата са ограничени! Не чакай последния момент!

Меганиси е малък остров в Йонийско море в западната част на Гърция, разположен непосредствено до остров Лефкада. Нашето посещение ще включва разходка до някои от пещерите на острова. Ще се разходим също и до малки и закътани плажчета със синя лазурна вода. Сборен пункт на каяк приключението ще бъде Десими, където има възможност за настаняване на къмпинг или на див плаж в близост, в зависимост от желанието на групата.

Програма за каяк пътешествие около Меганиси

Ден 1 Тръгваме от София около 19.00 ч  от стадион Васил Левски.

Ден 2 В сутрешните часове пристигаме на остров Лефкада при Десими, което е изходният пункт за нашите каяк пътешествия. Подготваме каяците – следва кратък инструктаж и се отправяме към остров Меганиси, за да разгледаме пещерата Papanikolis. Самата пещера е забележителна с големината си – в нея може да влезе цял кораб. Известна е с легендата, че през Втората световна война е била тайно скривалище на подводници. А по пътя си  ще видим тюркоазени лагуни и други малки пещери. Връщаме се в Десими в късния следобед.

Ден 3 Събуждаме се с изгрева, закусваме и пием кафе, след което се отправяме на нови приключения отново към остров Меганиси. Целта ни ще е да обиколим плажовете откъм север. В началото ще минем покрай островчето Скорпиос и ще стигнем до селцето Спартохори, където ще се поразтъпчем, ще обядваме, защото храната тук е фантастична и наслада за езика ни. Ще се пренесете в света на тесни улички, каменни къщи, китни градинки… След това се отправяме отново към Десими.

Ден 4 Този ден ще посветим да се разходим до плажа Porto Katsiki, който според някои класации е третият по красота в света със своята плажна ивица от бели камъчета. По пътя природните забележителности се редуват една след друга и ще можем да видим редица скални отвеси с невероятна гледка.

Ден 5 След закуска и кафе, товарим багаж и потегляме към София. По пътя ще спрем, за да разгледаме водопадите на Нидри, сред които е и прочутият водопад Димосари. В древността в този район е имало множество воденици, а целият остров е богат на подпочвени води, благодарение, на което е и толкова зелен. Очаквано пристигане в София -късно вечерта.

Цена

395 лв. на човек (100 лв. се заплащат като капаро)

 • Нощувки на къмпинг
 • Медицинска застраховка
 • Палатка, чувал и шалтета – при заявка
 • Морски каяк Prijon
 • Каяк екипировка (гребло, жилетка, шприцка)
 • Водач по маршрута

Транспортът е безплатен

Минимален брой участници в каяк групата – 6 човека

Ще направим кратък списък с най-необходимото, което човек трябва да си носи. Спането ще бъде на къмпинг или палатки.  Осигуряваме палатка, чувал и шалте за къмпингуване по заявка. Програмата не е окончателна и подлежи на промяна при желание на хората в групата или неблагоприятни условия за гребане – високи вълни, лошо време.

Свържи се с нас

Пиши ни и ние ще се свържем с теб в рамките на работния ден.

Включи номера си, ако искаш да ти се обадим.


  Или ни се обади.

  Ако не ти вдигнем, значи сме във водата.

   

  Можеш да ни пишеш и тук: