Каяк тур Амулиани

Локация Гърция
Кога

2022 г.

9-11

Септември

 

Цена / Човек 250 лв.
6 +
Минимална възраст
Заминаване

София

Тридневно приключение с каяк около остров Амулиани

Амулиани е малък остров, който се намира в източната част на залива обособен от полуостровите Ситония и Атон, част от полуостров Халкидики. Подходящ е за обиколка с каяк, както от начинаещи, така и от по напреднали каякари, които просто искат да редуват лежерното гребане, с почивки на плажа и плуване в лазурните води на морето наоколо. 

Ще направим и кратък списък с най-необходимото, което човек трябва да си носи. Спането ще бъде на палатки, така че е желателно да разполагате със съоражения за бивакуване – палатка, спален чувал, шалте. Ако не разполагате с такива, ще осигурим. Програмата не е окончателна и при желание на хората в групата или пък неблагоприятни условия за гребане (високи вълни, лошо време), подлежи на промяна. Всеки ден водачите изготвят сутринта програма според прогнозата за времето и уменията на групата. Мисията ни е да направим денят ви забавен, запомнящ и вълнуващ. С нашият опит и вашето добро настроение успехът е ГАРАНТИРАН.

Програма 2 дена – Kayak & Fun

Ден 1: Отпътуваме от стадион Васил Левски към 19.00 вечерта. Спираме да вечеряме в Еко селище Дебели даб. Пристигане късно вечер.

Ден 2: От Трипити гребем до самият остров Амулиани, като по пътя спираме на малки островчета намиращи се в северната част на Амулиани, с хубаво море и красиви гледки. Спираме и за плаж и почивки. Нощуваме на див плаж от западната страна на острова (при желание може да се нощува и в къмпинг). Километри за деня – около 8 км.

Ден 3: Събуждаме се, закуска и кафе и след кратка загрявка се отправяме на юг, където ще спрем на остров Дрения (или някое от другите островчета наоколо). Почивка и плаж, който има желание, може да поиграем с каяците, например да отренираме преобръщане на обърнат каяк. Късният следобяд се товарим и гребем до Орнауполи, където ще ни чака транспорта за прибиране към София. Километри за деня – около 14 км.

Програма 3 дена – Kayak, SUP & Fun

Тръгване в Петък в 9 часа от София и отпътуване към Гърция.

За петък, събота и неделя до обяд са включени следните занимания:

  • Гребане с каяк
  • Занимания със SUP
  • Игри и забавления
  • Безопасност във водата 

Цена

2 дена 250лв. на човек (50 лв. се заплащат като капаро).

3 дена: 300 лв. на човек (50 лв. се заплащат като капаро).

Минимален брой участници в групата – 6 човека.

Включено

  • Медицинска застраховка;
  •  Oсигуряваме палатка, чувал и шалтета при заявка;
  •  Морски каяк Prijon;
  •  Каяк екипировка (гребло, жилетка, шприцка);
  •  Водач по маршрута;
  •  Каяк инструктор;

Транспортът е безплатен. 

Не е включено: Храна, Такса къмпинг