+359 877 505 991

Сърф + гребло по Струма

By Borislav Paunovski / февруари, 29, 2016 / 0 comments

  DSC_0783

Поръчах си сърф от NRS миналото лято импулсивно в тропически Хавай, пристигна по Коледа в София. Мечтая си за точно тази дъска вече 4 години откакто я пробвах за пръв път. Водата в Струма се вдига, а аз не издържам. Чувството е страхотно. Познавам реката в този си участък като дланта си, но толкова плуване не съм виждал.  Мога цял ден да си играя.


Вижда му се края на бързеяРека Струма

Бързей „Мостът на въздишките“ След като се удивих как стигнах до средата на бързея без да падам реших да оставя всичко на случаЕността и да се сгромолясам като талпа в правилния момент.

Мостът на въздишките Задно падане Като талпа ААааааа :D


За втори път се качвам на Stand up paddle board, накратко SUP board. Всичко е в баланса – позицията на краката и в дължината на греблото. Ако си разкрачен си много стабилен, но залиташ напред. Ако единия крак е напред си стабилен, но залиташ настрани. Ако греблото е прекалено късо, се навеждаш, кръста те боли и баланса ти се разрушава. Ако е прекалено дълго оставаш без рамене и сила да загребеш. Всичко е в баланса. Това са няколко от най-хубавите ми падания от сърфа на най-хубавите бързей.

Мостът на лианите Падане В река Струма Шпагат Славното плуване


Бързей 358

Stand up paddle boarding

Така прекрасния бързей известен като Кривата вълна, Пералнята, 3-5-8 или Бегунова. Всичко започна славно и приключи бързо. Не бях плувал там от 5 години. Имах нуждата. Бях забравил тръпката. Препоръчвам го на всеки. Влизайки в голямата дупка в средата на бързея оставяш вълната да те обгърне. Опитваш да се бориш срещу нея, но накрая тя те събаря от сърфа и те оставя на течението. Мястото се чува от далеч като огромен водопад или огромен локомотив. Любимо място на поколения рафтъри (засега само 2). 😉

Къде съм? В ПералнятаDSC_0480Мамо

 


Вляво от мен е падът/дупката „Прагът“. Замислих се само за момент, дъската веднага усети и ми избяга.

Срещу вълната "Прага"Кой е там?

ОпаЩе се плуваThe ship goes down

Като талпа от сърф Олеледвата крака