+359 877 505 991

Долна Струма

 

рафтинг по река струма

Долното трасе на река Струма представлява спускане с рафтинг лодка, подходящо за хора от всякаква възраст. Това трасе позволява да се насладите на природата около вас. Реката минава покрай резерват Тисата, опазващ най-голямото находище на дървовидна хвойна в цяла Европа.  На територията на резервата са установени 460 вида висши растения,като голяма част от тях са защитени или застрашени от изчезване. В този участък са забелязвани речни видри, корморани и соколи.

река-Струма

Спускания се правят дори през лятото и са чудесен начин за разхлада в летните горещини. Класа на реката в този си участък варира между клас 1 – 2 . Дължината на трасето е 10 км.  Научете се да гребете и да плувате, използвайки теченията със нас. Трасето завършва в центъра на град Кресна. След спускането може да отдъхнете под големите корони на чинарите на Кресненските ханчета

Цена: 50 лв на човек

Включва:

река струма Транспорт по трасето
река струма Пълна водна екипировка – неопренов костюм, яке, обувки за вода, каска и спасителна жилетка
река струма Застраховка
река струма Инструктаж
река струма Лицензирани рафтинг инструктори
река струма Safety лодка
река струма Незабравимо изживяване

Обща продължителност 3 часа

Допълнително: Професионални рафтинг снимки на достъпните участъци в реката.

Кой ще е вашият инструктор може да погледнете на Гидове.

река струма

След здраво гребане може да хапнете домашни и току що приготвени ястия на Кресненските ханчета. С тераси над реката, гледайки преминаващите рафтинг лодки и седейки под сянката на чинарите, ще може да направите подобаващ завършек на рафтинг приключението. Домашните млека, сирена и сладка пък са вкусно изкушение за вкъщи.

Тези от вас, които искат още приключения и имат още енергия, опънатия тролей над реката и близките каньони  Шейтан дере и Платанова гора са на тяхно разположение. Освен, че може да полетите над реката, може да се разходите около водопадите и да се насладите на прелитащите лешояди или да се спуснете по следите на шипобедрените костенурки. Незабравимо е, очакваме ви!