+359 877 505 991

Първи рафтинг на Струма за 2016

By Borislav Paunovski / януари, 11, 2016 / 0 comments

На 10.1.2016 се проведе първото рафтинг спускане за тази година на река Струма. Участваха 15 човека от 4 страни – Англия, Австралия, Холандия и България. Количеството вода в реката беше 85 кубика – подобно на пролетната вода. Вълните бяха огромни, камъни липсваха.Температурата на въздуха беше между 10 и 15 градуса. Всички бяха дебело облечени и останаха много доволни. Особено тези, който влязоха да поплуват в спокойната част на реката. Усмивките бяха големи след края на рафтинг спускането. В реката влезе Лили на 11 години от Австралия. Това й беше първият рафтинг през живота, както и на майка й. Тя се справи със всички подадени команди, сложни загребвания и показа голямо желание за приключения. Групата спираше във всички забавни обратни течения и извършваше траверси през реката като по учебник. Практикувани бяха много задни и предни спирания.

рафтинг-сезон

рафтинг-сезон

Най-новият гид в клуба – Борис Сеизов „Бобо“ показа и затвърди пред съотборниците си своите умения. Той се занимава със спортно гребане от 4 години и се интересува от гидстване от 2 години. Преминал е през школата на Рефлип в частност при Веселин Пауновски и е участвал в Международен курс на IRF за рафтинг гидове.  Той заключи:

– „Спускането мина добре. Нямаше проблеми във и около реката. Момчетата от моята лодка гребяха с хъс и бяха много ентусиазирани. Искаха да спуснем и долното трасе, но не остана време“

рафтинг-сезон

рафтинг-сезон

За пръв път се спусна и Росен Апостолов. Младежът показа завидни физически умения и сподели:

„Гледката от лодката в реката на заобикалящите планини е несравнима дори през зимата.“

Групата хапна и отпочина след рафтинг приключението и се насочи към горещите минерални бани в района. Перфектен завършек на седмицата.

рафтинг-сезон

рафтинг-сезон

рафтинг-сезон

Рафтинг-сезонРафтинг-сезонРафтинг-сезонРафтинг-сезон

Рафтинг-сезонРафтинг-сезонРафтинг-сезонРафтинг-сезон