+359 888 505 991

Каяк пътешествие на о-в Лефкада, Гърция

Каяк пътешествие на о-в Лефкада, Гърция
5 (100%) 16 votes

Дати: 28 Юни-1 Юли 2018; 23-26 Август 2018;

untitled--4Каяк пътешествие на о-в Лефкада

Лефкада е остров в Йонийско море, в западната част на Гърция. Големината му е около 300 кв. км., а бреговата му ивица е с дължина около 117 км. Името му идва от белите скали (на гръцки leukos означава бял), които се намират в южната част на острова. Лефкада е известен с красивите си плажове (някои от които ще посетим) – Porto Katsiki, Egremni, Gialos, Ammoglossa и други. От София до острова се стига за около 10 часа (или 750 км.), които ние ще изминем нощем, за да може да се възползваме напълно от целия ден след това. Каяк програмата включва посещение на някои от най-хубавите плажове от източната страна на Лефкада (първите два дена), след което с кратък трансфер се прехвърляме на запад, където обикаляме част от остров Меганиси (с посещение на пещерата Papanikolis) и малките острови Скорпиос и Спарти.

 

Каякар в малък залив на Остров Лефкада, Гърция

 

Програма за каяк тур около Лефкада, Гърция

Ден 1. Пристигаме на остров Лефкада при плажа Kathzima, който е началната точка за нашето каяк приключение.  Докато се организира трансферът на превозните средства до крайната точка на втория ден, ще се разпределим, ще натоварим багажите в каяците, ще направим кратък инструктаж и загрявка, след което сме готови за гребане. Крайната точка за този ден е дивият плаж Komollio, до който може да се стигне само по вода. По пътя до там ще спираме на други удобни места за плаж, а който има желание, може да се разходим и до остров Sesoulia. Очакваните километри са около 17 км.

Ден 2. Събуждаме се с изгрева, закусваме и след което се отправяме на юг към плажовете Gialos, Egremni, за да достигнем крайната ни точка – плажът Porto Katsiki, където ще организираме бивак и нощувка. Очаквани километри гребане – 15 км.

Ден 3. Рано сутринта, след закуска, се качваме в буса и се отправаме към Desimi, от където влизаме с каяците и гребем по посока остров Меганиси, за да разгледаме пещерата Papanikolis. Самата пещера е забележителна с големината си – в нея може да влезе цял кораб. Известна е и с легендата, че през Втората световна война е била тайно скривалище на подводници. След посещението на пещерата, гребем още малко на юг, където нощуваме на див плаж. Всичко около 13 км.

Ден 4. След закуска и кафе се отправяме на обратно към залива Desimi, където товарим багажа и потегляме към София. По пътя ще спрем за обяд и почивка. Очаквано прибиране – късно вечерта.


Всички подробности за пътуването ще бъдат обсъдени с групата предварително. Ще направим и кратък списък с най-необходимото, което човек трябва да си носи. Спането ще бъде на палатки, така че е желателно да разполагате със съоръжения за бивакуване – палатка, спален чувал, шалте. Ако някой не разполага с такива, ще осигурим. Програмата не е окончателна и при желание на хората в групата, или неблагоприятни условия за гребане (високи вълни, лошо време), подлежи на промяна.

Цена: 340 лв. на човек (100 лв. се заплащат като капаро)

В цената е включено:

Път
Застраховка
Морски каяк Prijon
Каяк екипировка (гребло, жилетка, шприцка, яке и т.н.)
 Водач по маршрута

Минимален брой участници в каяк групата – 6 човека.
Максимален брой участници в каяк групата – 14 човека.

Резервирай сега

 

Резервирай сега