+359 877 505 991

Лагер като лагер

By Borislav Paunovski / юни, 13, 2013 / 0 comments

И сега като си спомня за прекараните седмици край реката настръхвам от удоволствие. Дните прекарани, плувайки в реката, скачайки в басейна, почивайки на сянка край вира, бяха блаженни дни. И въпреки, че не отидох на лагер миналата година, останах приятно изненадан, когато се върнах в България. Доскорошните момчета вече се справяха наравно с големите в реката и извън реката. Гребяха, плуваха, управляваха, помагаха, идваха заедно със нас и на по-висока вода и се справяха страхотно.

Забелязах у тях качества, които не очаквах и въпреки че са малки (12-15г) те бяха редом с нас във всякакви бързеи и премеждия. Усетих тяхното влечение към реката, усетих готовността им за приключения от всякакъв характер, долових промяната в тях. Отговорността, която поемаха с лекота и желанието им да опитат от всичко ги превръщаше в малки хора справящи се с големи предизвикателства редом с нас.

Рафтингът възпитава. Той създава лидерски умения, организаторски умения, учи на работа в екип, запазване на самообладание в екстремни ситуации, умения за самоконтрол, вземане на отговорни решения, уважение, любов и нужда към природата.

Досега до водата става необходимост.

Горд съм, че познавам тези млади хора и съм спокоен всеки път, когато напуснем пределите на града заедно и се впуснем в следващото приключение.