+359 877 505 991

Каяк тур до Сивота, Гърция

Дати:  5 – 8 Септември 2019;

Cивoтa e кyрорт в региοн Теcпрoтия, нa Йонийскοтo κрайбрeжие. Mяcтoто e мнοгo попyлярнο и пoсещaвано зарaди живoпиcнотο си крайбрежиe. Зaливът на Cивoта e cилно рaзчленен, с множeствο заливчета и ocтровчетa в мοрeтo пред селотο. Йонийско море привличa чаcтни яxти и лoдки цeлогοдишнo.

Cивoтa има три малки плaжа в cамотο сeлo: Кaрвyно, Aгиοс Hикoлаоc и Бела Bрaκа, латο и трите сa мeжду xълмoвете. Бeлa Bрака е нaй-извеcтният и най-интeресният – малкa ивица пясъκ cвързва сyшaта с близкoто οcтрoвче Mуртeмено и леснο сe xoди по нея. Дрyги плaжoвe малко извън cелοтo са Гaликос Mοлoc (до пристанищетο) и Завия. B рaдиyc oт 15 км от Cивοта мoгат дa сe посетят и други малки и гοлеми плажoвe – Mегa Aмоc, Миκри Амοс, Αгиа Парaскеви и пр.


 

Програма за каяк пътешествието:

1 ден: Четвъртък. Тръгва се вечер след работа към 21.00 часа от стадион „Васил Левски“. Ще използваме нощта, за да пътуваме. По този начин само Петък се взима отпуска.

2 ден:  Петък. Пристигаме рано сутринта. Настаняваме се на къмпинг. Този ден е предвиден за почивка и свободна програма. При желание може да направим кратка разходка с каяците наоколо или да отскочим с буса и разгледаме китното градче Парга, което се намира наблизо.

3 ден: Събота. Ставаме рано сутрин, закусваме и пием кафе, след което ще направим кратък инструктаж и влизаме с каяците в морето. Предстоят ни около десетина километра гребане покрай крайбрежната ивица, за да достигнем малките островчета разположени срещу град Сивота. Обикаляме самите острови, като спираме на малки и приятни плажчета за почивка. Ще влезем също в няколко интересни морски пещери. Няма да пропуснем и пясъчния провлак – Бела Врака. Късния следобед ще акостираме в град Сивота, където може да вечеряме и пием по бира в някоя от тамошните кръчми. Вечерта се качваме на буса и се прибираме обратно в къмпинга. Гребане за деня около 13 километра.

4 ден: Неделя. След закуска и сутрешното кафе, правим отново трансфер с буса до град Сивота, където сваляме каяците в морето. Този ден тръгваме на юг покрай самата крайбрежна ивица. Ще минем покрай няколко хубави плажа като Megali Ammos Beach, Mikri Ammos Beach и други. По самия бряг ще видим отново няколко красиви пещери. Ще има възможност за спиране и вкусен обяд, след което ще натоварим обратно каяците и ще поемем към България. Гребане за деня около 10 километра.

 

Цена: 330 лв. на човек (100 лв. се заплащат като капаро)

В цената е включенo:

kayaking_Greece Застраховка;
kayaking_Greece Нощувки на къмпинг;
kayaking_Greece Oсигуряваме палатка, чувал и шалтета при предварителна заявка;
kayaking_Greece Морски каяк Prijon;
kayaking_Greece Каяк екипировка (гребло, жилетка, шприцка);
kayaking_Greece Водач по маршрута;

Транспортът е безплатен

Минимален брой участници в каяк групата – 6 човека.
Максимален брой участници в каяк групата – 20 човека.

Резервирай сега