+359 877 505 991

Каяк тур около Диапорос, Гърция

Дати за 2020 г:

  • 15 – 17 Май,
  • 26 – 28 Юни,
  • 24 – 26 Юли,
  • 21 – 23 Август,
  • 25 – 27 Септември

Момичета, хамак и красива гледка на остров Диапорос

Остров Диапорос е малък остров, който се намира в близост до бреговете на Халкидики и по точно, източно от ръкава на Ситония. Каяк тура включва обиколка на острова, като ще спрем на няколко хубави плажа за почивка. Програмата е подходяща за начинаещи и хора без опит в гребането с каяк. Нощувките ще бъдат на палатки на къмпинг. 

Програма:

Ден 1: Тръгваме Петък вечер след работа в удобно време около 20.00 ч., за да използваме нощта и да стигнем до средния ръкав на полуостров Халкидики, а именно Ситония. Първата ни спирка ще е еко – селище „Дебели Даб“, където ще може да се вечеря. След това потегляме към къмпинга. Ще си направим бивак и ще се радваме на звездното небе. 

Ден 2: Посрещане на изгрева, кафе, закуска и сутрешно плуване. Около 10.00 ч. ще ви проведем подробен инструктаж и ще ви покажем техники за гребане. Насочваме се към „Синята лагуна“ в североизточната част на острова. Докато се наслаждаваме на хубавата гледка, ще обядваме и ще отиграем техники на обръщане на каяк и начини за качване на каяк от водата. Обещаваме ви да се позабавлявате. След това се отправяме към Ормос Панагия, където има чудесни гироси, сладоледи и студена бира. От тук се връщаме в бивака, където ще се насладим на къмпингуването на брега. 

Ден 3: След закуска, кафе и кратка разгрявка, потегляме на юг. Това, на практика, е най-недостъпната част на полуострова с множество плажове, скални образувания и лагуни. Идеално е и за скокове във водата и гмуркане. Това е най-загадъчния, мистичен и романтичен маршрут. Надяваме се да се насладите на всичко по пътя, но от голямо значение ще са вятъра и височината на вълните…или както се казва думата ще имат Посейдон и Нептун. Ако времето и силите на групата, все пак, го позволяват ще направим кратка отбивка до плажа Кариди. Продължаваме, връщайки се обратно към острова и го обикаляме от западната страна. По пътя ще спрем на още няколко плажа. Възможна е спирка и във Вурвуру за бира и обяд. Стигайки точката, от която сме влезли предишният ден, товарим обратно каяците и се отправяме към България. Очаква се късно пристигане в София.

Всички подробности за каяк тура, ще бъдат обсъдени с групата предварително. Ще направим и кратък списък с най-необходимото, което човек трябва да си носи. Ще подсигурим всичко необходимо за къмпингуването. Програмата не е окончателна и при желание на хората в групата или неблагоприятни условия, ще подлежи на промяна.

Дати за 2020 г:

  • 15 – 17 Май,
  • 26 – 28 Юни,
  • 24 – 26 Юли,
  • 21 – 23 Август,
  • 25 – 27 Септември

Цена: 250 лв. на човек (50 лв. се заплащат като капаро).

kayaking_Greece Медицинска застраховка;
kayaking_Greece Такса къмпинг;
 Осигуряваме палатка, чувал и шалтета при предварителна заявка;
 Морски каяци Prijon;
 Каяк екипировка – гребло, жилетка, шприцка;
 Водач по маршрута;

Транспортът е безплатен.

Минимален брой участници в групата – 6 човека.

Побързайте, местата са ограничени.

Резервирай сега