+359 877 505 991

Каяк пътешествие около Меганиси, Гърция

Дата: 

Каяк-Меганиси-Гърция

Меганиси е малък остров в Йонийско море в западната част на Гърция, разположен непосредствено до остров Лефкада. Нашето посещение ще включва разходка до някои от пещерите на острова. Ще се разходим също и до малки и закътани плажчета със синя лазурна вода. Сборен пункт на каяк приключението ще бъде Десими, където има възможност за настаняване на къмпинг или на див плаж в близост, в зависимост от желанието на групата.

 

Морски каяци пред скала на остров Меганиси

Програма каяк пътешествие около Меганиси, Гърция:

Ден 1. Тръгваме от София около 19.00 ч  от стадион Васил Левски.

Ден 2. В сутрешните часове пристигаме на остров Лефкада при Десими, което е изходният пункт за нашите каяк пътешествия. Подготваме каяците – следва кратък инструктаж и се отправяме към остров Меганиси, за да разгледаме пещерата Papanikolis. Самата пещера е забележителна с големината си – в нея може да влезе цял кораб. Известна е с легендата, че през Втората световна война е била тайно скривалище на подводници. А по пътя си  ще видим тюркоазени лагуни и други малки пещери. Връщаме се в Десими в късния следобед. 

Ден 3. Събуждаме се с изгрева, закусваме и пием кафе, след което се отправяме на нови приключения отново към остров Меганиси. Целта ни ще е да обиколим плажовете откъм север. В началото ще минем покрай островчето Скорпиос и ще стигнем до селцето Спартохори, където ще се поразтъпчем, ще обядваме, защото храната тук е фантастична и наслада за езика ни. Ще се пренесете в света на тесни улички, каменни къщи, китни градинки… След това се отправяме отново към Десими.

Ден 4. Този ден ще посветим да се разходим до плажа Porto Katsiki, който според някои класации е третият по красота в света със своята плажна ивица от бели камъчета. По пътя природните забележителности се редуват една след друга и ще можем да видим редица скални отвеси с невероятна гледка. 

Ден 5. След закуска и кафе, товарим багаж и потегляме към София. По пътя ще спрем, за да разгледаме водопадите на Нидри, сред които е и прочутият водопад Димосари. В древността в този район е имало множество воденици, а целият остров е богат на подпочвени води, благодарение, на което е и толкова зелен. Очаквано пристигане в София -късно вечерта.

Всички подробности за пътуването, ще бъдат обсъдени с групата предварително. Ще направим и кратък списък с най-необходимото, което човек трябва да си носи. Спането ще бъде на къмпинг или палатки.  Осигуряваме палатка, чувал и шалте за къмпингуване по заявка. Програмата не е окончателна и подлежи на промяна при желание на хората в групата или неблагоприятни условия за гребане – високи вълни, лошо време.

Цена: 395 лв. на човек (100 лв. се заплащат като капаро)
 Нощувки на къмпинг;
 Медицинска застраховка;
 Палатка, чувал и шалтета – заявете, че искате;
 Морски каяк Prijon;
 Каяк екипировка (гребло, жилетка, шприцка);
 Водач по маршрута;

Транспортът е безплатен,

Минимален брой участници в каяк групата – 6 човека

Резервирай сега

Каякари на остров Меганиси, ГърцияКоли и бус натоварени с каяциТуристи на входа на пещера на остров Меганиси

untitled--3untitled--8

Резервирай сега