+359 888 505 991

Каяк тур около Амулиани, Гърция

Каяк тур около Амулиани, Гърция
5 (100%) 19 votes

Дати: 8-10 Юни 2018; 22-24 Юни 2018; 10-12 Август 2018;

Reflip-2

Двудневно приключение с каяк около остров Амулиани

Амулиани е малък остров, който се намира в източната част на залива обособен от полуостровите Ситония и Атон, част от полуостров Халкидики. Подходящ е за обиколка с каяк, както от начинаещи, така и от по напреднали каякари, които просто искат да редуват лежерното гребане, с почивки на плажа и плуване в лазурните води на морето наоколо. Ще потеглим към островчето петък вечер в посока Трипити, от където ще влезем с каяцие в морето. Пътят до там ще е около 5 часа, ще има възможност за кратка почивка на плажа на Трипити.
Програма:

Ден 1: От Трипити гребем до самият остров Амулиани, като по пътя спираме на малки островчета намиращи се в северната част на Амулиани, с хубаво море и красиви гледки. Спираме и за плаж и почивки. Нощуваме на див плаж от западната страна на острова (при желание може да се нощува и в къмпинг). Километри за деня – около 8 км.

Ден 2: Събуждаме се, закуска и кафе и след кратка загрявка се отправяме на юг, където ще спрем на остров Дрения (или някое от другите островчета наоколо). Почивка и плаж, който има желание, може да поиграем с каяците, например да отренираме преобръщане на обърнат каяк. Късният следобяд се товарим и гребем до Орнауполи, където ще ни чака транспорта за прибиране към София. Километри за деня – около 14 км.

Всички подробности за пътуването, ще бъдат обсъдени с групата предварително. Ще направим и кратък списък с най-необходимото, което човек трябва да си носи. Спането ще бъде на палатки, така че е желателно да разполагате със съоражения за бивакуване – палатка, спален чувал, шалте. Ако не разполагате с такива, ще осигурим. Програмата не е окончателна и при желание на хората в групата или пък неблагоприятни условия за гребане (високи вълни, лошо време), подлежи на промяна.

Цена: 195 лв. на човек (100 лв. се заплащат като капаро)

 Път и пътни такси;
 Нощувки на къмпинг,
kayaking_Greece Oсигуряваме палатка, чувал и шалтета;
 Морски каяк Prijon;
 Каяк екипировка (гребло, жилетка, шприцка, яке, неопрен, боти и т.н.);
 Водач по маршрута;
 Каяк инструктор

Минимален брой участници в групата – 6 човека.
Максимален брой участници в групата – 16 човека.

Побързайте, местата са ограничени 🙂

Резервирай сега