+359 877 505 991

Каяк тур по Янтра

Дата: 16-18 Юни 2017

Къмпинг Янтра

Хайде с нас в гр. Свищов, за да посетим родното място на Алеко Константинов, римската крепостта Калето, римският град Нове, шедьовъра на Кольо Фичето – църквата Света Троица. Усетете духа на възрожденска България и се спуснете с каяци по река Янтра и река Дунав. Ще посетите и един от малкото оцелели паметници на Ленин в село Новград.

 

Програма:
1 ден: Пристигане в гр. Свищов. Разпъване на къмпинг или нощувка в къща за гости.
2 ден: Разглеждане на многобройните исторически паметници и запознаване с историята около началото на Освобождението от Турция. Пристигане в с. Ценово. Гребен поход до с. Беляново (преминава се през красиви каньони с надвиснали скали над водата). Посещение на местното читалище и единствения паметник на Ленин в България. Връщане в гр. Свищов.
3 ден: Тръгване от гр. Свищов и спускане до Вардимския остров, третият по големина български дунавски остров. Събиране на екипировката. Отпътуване.

 

Всички подробности за пътуването, ще бъдат обсъдени с групата предварително. Ще направим и кратък списък с най-необходимото, което човек трябва да си носи.  Програмата не е окончателна и при желание на хората в групата или пък неблагоприятни условия за гребане, подлежи на промяна.

 

Цена: 160 лв на човек ( 50лв се заплащат като капаро).
С каяк по река Янтра
Цената включва:
 Път и пътни такси;
 2 нощувки на къмпинг, осигуряваме палатка, чувал и шалтета;
 Морски каяк Prijon;
 Каяк екипировка (гребло, жилетка, шприцка, яке, неопрен, боти и т.н.);
 Водач по маршрута;

Минимален брой участници в групата – 6 човека.
Максимален брой участници в групата – 14 човека.

Резервирай сега

 

Възможност за спане на открито под звездите или спане в къща за гости.

Статуя на Ленин в село Новград

Резервирай сега